Vi på Våra Små har kärat ner oss i denna populära produkt som heter Swaddler. Den har slagit jättestort utomlands och ses användas av många kända ansikten. För dig som inte vet vad en Swaddler är för något, så har Ergobaby med egna ord beskrivit det för dig här nedan.

Vad är en swaddler?

En swaddler är något som du kan använda för att hjälpa ditt spädbarn att komma till ro. Ett sömnverktyg, kan man säga.

Hur fungerar det?

Swaddlern används från nyfödd fram tills barnet kan börja rulla runt, dvs de allra första månaderna. Swaddlern hjälper först barnet att komma till ro och somna. Därefter hjälper det barnet att nå den djupare sömnen utan att väckas av reflexer i armarna som uppkommer främst när barnet är i grund sömn. För barn och vuxna är den djupa sömnen avgörande för att vi ska vila ut och återhämta oss. När barnet väl somnat djupt kan man lossa på swaddlern om man vill.

Hur lindas barnet i Ergobaby Swaddler?

I Ergobabys swaddler lindas bara barnets armar. Barnets armar lindas så att barnets händer placeras ovanför barnets hjärta vilket liknar en fosterställning. Benen har däremot full rörelsefrihet i benpåsen och innebär att barnet kan röra sig när det sover och att det även kan ligga med uppdragna ben i s.k. grodposition. Materialet i swaddlern är mjukt, töjbart och ventilerande bomullstrikå som följer bebisens rörelse och hjälper till att reglera barnets kroppstemperatur.

Vad är unikt med Ergobabys swaddler?

Det som är unikt med Ergobabys swaddler är benpåsen. Ergobaby Swaddler ger barnet full rörelsefrihet för benen vilket är viktigt för höfternas och ryggens utveckling, och det innebär även att barnet kan röra sig och väcka upp sig ur djupare sömn. Här skiljer sig Ergobaby Swaddler från traditionella swaddlers som lindar armar och ben rakt.

Ska barnet vara lindat hela natten?

Ett litet spädbarn äter eller ammas kontinuerligt under dygnets alla timmar. Det innebär att den tid som barnet är lindat ofta är kortare stunder, med fokus på när barnet ska komma till ro och somna. Det är under den tiden, från det att barnet ska sova tills det når den djupare sömnen som Ergobaby Swaddler är till störst hjälp, därefter kan man lossa på den och släppa ut armarna.

Hur ska jag klä barnet i en swaddler?

Det beror givetvis på hur varmt eller kallt det är men om det inte är för varmt kan det vara bra att ha en pyamas på barnet eftersom swaddlern är något som tas bort vid amning, blöjbyte etc. Ergobaby Swaddler har en TOG-rating på 0,6 vilket innebär att den värmer ungefär lika mycket som ett lakan.

20131202-141207.jpg